Slovenskí hokejisti zažiarili v sobotňajších zápasoch

11.12.2011 Celý región

NEW YORK 11. decembra (WEBNOVINY) - Aj vďaka gólu Slováka Mariána Gáboríka dosiahli hokejisti New York Rangers 2500. výhru v základnej časti zámorskej NHL, keď zdolali Buffalo na jeho ľade 4:1. Rangers túto hranicu prekonali ako piaty klub histórie.

Z tímov originálnej šestky čaká na 2500. víťazstvo už iba Chicago, ktoré má 2432 úspechov.

Gáborík strelil svoj štrnásty gól v sezóne a celkovo 297. v kariére v závere duelu počas presilovky. "Jazdci" prerušili sériu dvoch prehier po sebe, z ostatných sedemnástich duelov vyhrali trinásty.


Chára má problémy

Boston Bruins síce dokázal zmazať ešte v prvej tretine dvojgólový deficit v Columbuse a výhrou 5:3 prerušiť dvojzápasovú sériu prehier, ale prišiel o kapitána Zdena Cháru. Opora Bruins odstúpila z duelu v druhej tretine a už sa nevrátila na ľad.

"Čakajú ho ešte niektoré vyšetrenia. Nepoznám vážnosť jeho zranenia,“ povedal tréner Bruins Claude Julien. Chára odohral v zápase 13:27 min a v úvode druhej dvadsaťminútovky strelil gól. K obratu pomohol prvými dvoma gólmi sezóny Joe Corvo. "Musím oceniť hru tímu. Do tretej tretiny sme vstupovali za stavu 3:3 a bez Cháru, mužstvo sa však zomklo a vyhralo,“ uviedol Julien.

Obranca Milan Jurčina strelil druhý gól sezóny, jeho New York Islanders však ťahal v zápase s Pittsburghom, ktorý nastúpil bez Sidneyho Crosbyho, za kratší povraz. Islanders prehrali aj štvrté stretnutie sezóny s Penguins.

Video: Čarovný zákrok Tima Thomasa



Jágr vyučoval mladíkov

Jaromír Jágr sa stal prvou hviezdou súboja Philadelphie s Tampou Bay (5:2), v ktorom Flyers natiahli svoju šnúru úspechov na päť. Jágr strelil svoj 656. gól kariéry v NHL, čím sa na 11. mieste historickej tabuľky vyrovnal Brendanovi Shanahanovi.

Slovák Andrej Meszároš si v zápase odsedel na trestnej lavici 4 minúty. Flyers sa zranil najproduktívnejší hráč celej NHL Claude Giroux, ktorý musel odstúpiť v druhej tretine pre zranenie hlavy. Ešte predtým si stihol pripísať 38. a 39. bod ročníka.

"Claude hrá tento rok v inej stratosfére. Jeho zranenie však vyplynulo z hry. Veľmi ho bolí hlava, múdrejší budeme neskôr,“ povedal generálny manažér Flyers Paul Holmgren.

Tampa prehrala šiesty z posledných siedmich duelov a hráči absolvovali po stretnutí veľmi hlučný míting.

"Môžeme hrať dobre, ale keď nepremieňame šance, potom je všetko zbytočné. Dnešný súboj rozhodli detaily,“ povedal tréner Lightning Guy Boucher. V bránke St. Louis dostal opäť šancu Brian Elliott a Jaroslav Halák zo striedačky videl jeho štvrtý shutout sezóny.

San Jose s Michalom Handzušom ho síce ohrozilo 24-krát, ale úspešná nebola žiadna strela. Elliott sa v počte tohtosezónnych shutoutov delí o prvú priečku v lige s Jonathanom Quickom. Od nástupu Kena Hitchcocka k tímu vyhrali Blues 11 zo 16 zápasov. "Jednoducho sa len snažím chytať čo najlepšie a získavať tímu víťazstvá. Dnešný zápas je za mnou a už sa sústredím na ďalší,“ povedal Elliott.

Video: Jaromír Jágr hrá za troch



Kaberlemu zmena prospela

Po nečakanej výmene z Caroliny sa Tomáš Kaberle prezentoval v drese Montrealu dvoma asistenciami proti New Jersey. Canadiens vyhrali 2:1, pred vlastnými fanúšikmi sa z posledných ôsmich duelov presadili len druhýkrát.

"Pred stretnutím som bol trocha nervózny. Prišiel som do nového tímu, dva dni som netrénoval, dlho som cestoval. Nevedel som, čo môžem čakať. Snažil som sa hrať čo najjednoduchšie,“ povedal Kaberle. Devils mohli v závere vyrovnať, ale brankár Carey Price chytil 47 sekúnd pred koncom trestné strieľanie Zacha Pariseho.


Víťazná "šnúra" Detroitu

Detroit natiahol sériu domácich úspechov už na deväť za sebou, v sobotu zdolal Winnipeg vysoko 7:1. Vancouver pokračuje vo víťaznom ťažení, v Ottawe (1:4) vyhral štvrtý duel za sebou a deviaty z posledných desiatich. Líder tabuľky NHL Minnesota tiež naďalej prekonáva klubové rekordy. Vo Phoenixe zvíťazila 4:1 a na klziskách súperov to bol jej už siedmy úspešný zápas v rade.

"Nemôžeme sa nabažiť víťazstiev. Tvrdo pracujeme, snažíme sa robiť veci čo najlepšie ako vieme,“ povedal kapitán Mikko Koivu. Wild v 30 stretnutiach získali 43 bodov, čo sa im v doterajšej histórii ešte nepodarilo.

Po dvojzápasovom treste sa do zostavy Anaheimu vrátil Jordin Tootoo a k výhre 3:2 nad Anaheimom dopomohol gólom a asistenciou.

Edmonton stále nenašiel zbraň na svojho provinčného rivala z Calgary, na jeho ľade v sobotu prehral ôsmy vzájomný súboj a celkovo pätnásty z posledných šestnástich.

Brankár Richard Bachman pri svojej premiére v NHL mal 26 úspešných zákrokov a pomohol Dallasu k výhre 2:1 nad Los Angeles. Kings prehrali štvrtýkrát v sérii.


Video: "Krídla rozložili obranu Jets


Výsledky sobotňajších stretnutí zámorskej hokejovej NHL:
Buffalo - New York Rangers 1:4 (0:0, 1:2, 0:2)
Góly: 33. Vanek (Pominville) - 32. Hagelin (Eminger, Del Zotto), 39. Callahan, 44. Hagelin (Del Zotto, Biron), 58. GÁBORÍK (J. Mitchell, Eminger)



New Jersey - Montreal 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Góly: 54. Palmieri (Tedenby, P. Sýkora) - 22. Pacioretty (E. Cole, T. Kaberle), 46. E. Cole (Darche, T. Kaberle)



New York Islanders - Pittsburgh 3:6 (2:2, 1:2, 0:2)
Góly: 5. Ullström (Reese, Bailey), 13. JURČINA (Streit, Okposo), 23. Okposo (Grabner, Hamonic) - 15. S. Sullivan (Vitale, Niskanen), 20. J. Neal (Malkin), 29. J. Neal (Kunitz, S. Sullivan), 36. Dupuis (T. Kennedy, Picard), 42. Cooke (T. Kennedy, Niskanen), 51. P. Martin (Malkin, Kunitz)



Ottawa - Vancouver 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
Góly: 39. Greening (Spezza, Lee) - 2. Edler (H. Sedin, Kesler), 9. Kesler (Hansen, Raymond), 29. Kesler (H. Sedin, D. Sedin), 57. Weise (Rome)



Philadelphia - Tampa Bay 5:2 (0:1, 3:0, 2:1)
Góly: 23. Briere (Simmonds), 24. Jágr (Giroux, Hartnell), 35. Simmonds (Giroux, Timonen), 45. Carle (Briere, Read), 60. Hartnell (Jágr, Timonen) - 12. Shannon (Moore, Hedman), 41. Lecavalier (M. Bergeron, Malone)



Detroit - Winnipeg 7:1 (2:1, 4:0, 1:0)
Góly: 7. Bertuzzi (Franzén, Lidström), 15. Zetterberg (Filppula, N. Kronwall), 25. Hudler (Franzén, Daciuk), 25. Conner (Cleary, Helm), 30. Filppula (Daciuk, I. White), 33. D. Miller (B. Stuart, Bertuzzi), 42. Hudler (Zetterberg) - 1. Little (Wheeler, E. Kane)




Columbus - Boston 3:5 (2:2, 1:1, 0:2)
Góly: 6. Nash (Prospal, Wisniewski), 12. J. Carter (Brassard, Wisniewski), 37. Umberger (Pahlsson, MacKenzie) - 19. Corvo (Lucic, Krejčí), 20. Horton (Lucic, A. Ference), 21. CHÁRA (Lucic, Krejčí), 47. Corvo (D. Seidenberg, Seguin), 60. Kelly (P. Bergeron, Marchand)



Nashville - Anaheim 3:2 (0:0, 1:1, 2:1)
Góly: 33. Spaling (C. Wilson, Tootoo), 43. Josi (S. Weber, Erat), 46. Tootoo (Klein, Smithson) - 21. Gordon (McMillan, Hagman), 54. Beauchemin (Selänne, Perry)



Phoenix - Minnesota 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)
Góly: 57. Korpikoski (Doan, Langkow) - 3. Brodziak (Bouchard), 24. M. Koivu (Taffe, Lundin), 32. Brodziak (M. Koivu, Spurgeon), 52. Heatley (Spurgeon, Bouchard)



St. Louis - San Jose 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Gól: 20. Shattenkirk (Perron, Arnott)



Calgary - Edmonton 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Góly: 34. Kostopoulos (D. Smith, Stajan), 40. Iginla (Morrison, Bouwmeester), 60. Iginla (O. Jokinen)



Los Angeles - Dallas 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Góly: 34. Richardson (Kopitar) - 14. Benn (Ryder, Daley), 37. Daley (Vincour, Wandell)

 

Vyberte región